Wat is de bedoeling.

Eigenlijk heel eenvoudig; Er zaten een paar (goeie) ideeën voor versterkers in mijn hoofd en die hadden een naam nodig. Dus dan ook maar meteen een coole.

Falcon 4

goede ideeën…
Wel, als je het mij vraagt is gitaarland best wel conservatief (of moet ik zeggen, nostalgisch). Kijk maar eens naar wat iemand wil betalen voor een half uit elkaar vallende Vox of Fender amp uit 1960 of een Les Paul uit ’59. Veel fabrikanten zijn dus druk bezig met een paar dingen verleden zo ‘goed’ mogelijk te herhalen.
En het is best moeilijk om daar buiten iets te vinden wat toch hetzelfde gevoel geeft.
Aan de andere kant is er natuurlijk wel ontwikkeling, modeling amps, hybride versies (transistor/buis), wireless, home-recording software en DI apparaten. Maar die staan dan weer best ver af van de ‘echte’ buizensound of ‘mojo’. (mss omdat zij ook vaak in de val van het (digitaal) nadoen trappen?).

En er is zoveel mogelijk als je even buiten de lijntjes durft te kleuren. Het uiterlijk (kleuren en vormen), schema’s (de elektronica), buis-types en technieken, er is genoeg te verzinnen om een unieke sound en stijl mee te creëren zonder meteen het wiel opnieuw te moeten uitvinden. Dé reden waarom ik zo graag oude radio’s en andere buizen apparatuur opknap!

Dat is dus de bedoeling.
Versterkers maken die iets unieks uitstralen, machtig mooi klinken en er anders uitzien dan het gebruikelijke. Elke versterker wordt op maat gemaakt, maar is zó geprijsd dat hij niet alleen voor de happy few is. Bekleding en sommige features worden in overleg met de klant besproken.

De Falcon versterkers die ik maak zijn bedacht met een aantal ideeën als uitgangspositie:

  • Unieke spullen van hoge kwaliteit, maar ook voor een normale prijs.
  • Geen clone of kopie.
    Je kunt heel veel leren van het verleden, maar ik geloof niet in kopiëren. Laat Marshall maar Marshalls maken.
  • Ga minder bekende of gangbare onderdelen of technieken niet uit de weg maar maak die zo, dat die aantrekkelijk zijn voor den moderne mensch.