Onderhoud aan gitaarversterkers wordt vaak onderschat of in ieder geval uitgesteld. Dat terwijl het een belangrijke bijdrage kan leveren aan de levensduur van de buizen of zelfs de hele versterker. En niet te vergeten het goed/beter laten klinken van je favoriete herrie-machine.
Vergelijk het maar met onderhoud aan je auto. Zoiets simpels al de bandenspanning checken kan zoveel betekenen voor het rijgedrag!
De reden is vaak dat je opziet tegen de (soms onduidelijke) kosten en/of de tijd dat je je amp kwijt bent.
En eerlijk gezegd is een versterker niet een van de 1e levensbehoefte van de meeste mensen, toch.
Daarom heb ik een laagdrempelig check-up/start-tarief zodat je weet waar je aan toe bent. Ook maak ik duidelijke afspraken over werkzaamheden en prijzen. Tegenvallers en overwachte zaken worden àltijd eerst besproken.


Check-up : €45,-
Dat houdt in:
Daarvoor krijg je een algemene controle van te potmeters, soldeerverbindingen, voltages en indien mogelijk/nodig afregelen van de eindbuizen. En, onder normale omstandigheden, hoef je maar een paar (werk)dagen op je versterker te wachten.

Voor verdere werkzaamheden worden van te voren tijd en prijs afspraken gemaakt. Denk aan het volgende:

Vervangen van buizen: v.a. €35,- ex. de prijs voor buizen.
Dit is echt een van af prijs omdat de prijzen voor buizen per type en merk ontzettend kunnen variëren. ergens tussen €20,- en €200,-.

Modificaties (zgn Mods).
Kleine Mod : €35,-
Dit zijn kleine, niet standaard, aanpassingen in de elektronica van een versterker. Klein betekend in deze; ongeveer een uur werk. Met standaard onderdelen. Voor wensen mbt speciale merken onderdelen kan het zijn dat ik extra kosten in rekening breng.

Grote Aanpassing: v.a. €50,-
Vervangen van een trafo of een ingrijpende aanpassing van de elektronica, zoiets. dit gebeurd natuurlijk altijd op duidelijke afspraak van wat/hoe/hoeveel. Ook hier is zo veel mogelijk.
Het advies over dit soort mods is trouwens gratis! Stuur maar een mail of App.

Voor onderdelen kun je ook bij mij terecht. De meeste merken buizen, speakers maar ook handvatten, lampjes etc. kun je bij mij terecht, of weet ik waar het te halen is. Stuur een mail, of een appje.

Ik werk vanuit mijn werkplaatsje aan huis in Eindhoven.
Brengen en halen kan op afspraak en ik reserveer de donderdag en vrijdag middag voor reparatiewerken.
Houd hier aub rekening mee, want het is zelden te adviseren om radio’s en versterkers met de post te versturen.

Contact

6V6 7591 Basversterker buizen ef86 el86 fuzmachine fuzz fuzzmachine Philips Radio Reparatie Techniek Telefunken Versterker