Een gitaarversterker, en zeker één met buizen klinkt het best als ie moet werken. Dat is nu eenmaal zo. Dus niet op standje 1.
Dus jou 30+ watter is fantastisch in de oefenruimte of op een podium, maar thuis oefenen, of opnemen is heel lastig vanwege het volume!

Een uitkomst is dus een kleine amp. Maar dan ben je beperkt in je keuze: Een Champ/Princeton of een AC4. Beide zijn fantastisch, Single-Ended 5 watt ampjes. Maar een nadeel is wel dat ze meer brom hebben en ruis gevoelig zijn vanwege die S.E.
Vandaar de V10. Gebasseerd op een Gibson GA-5T circuit, is dit een 8 watt amp, maar wel push-pull.
Een van de weinige ontwerpen met EL90/6AQ5 buizen. Dus 2 eindbuizen, zodat je het voordeel van de noise-canceling hebt. Een kleine versterker die op laag (lager) volume een groot geluid heeft dus.
Maar ook met meer headroom. Single-Ended versterkers beginnen heel snel en gradueel te oversturen en dat is mooi, als je dat wil. De V10 heeft tot halfweg op de volumeknop een clean karakter en ‘schiet’ dan in de oversturing.

Verder is deze versterker absoluut minimalistisch, bedoeld voor thuis te oefenen en op te nemen. In de meeste gevallen betekend dat voor mij namelijk dat ik mijn sound op mijn gitaar en met pedaaltjes regel. Dus is een amp waar je alleen over het volume hoeft na te denken best wel ideaal. Wat je niet nodig hebt zit er dus ook niet op. Alléén een Volume/Gain knop om al heel je sound te regelen.

En nog steeds kun je deze amp flink oversturen. Tot halfweg de gain blijf het heel mooi clean met veel diepte en mooi helder hoog.
Vanaf dat punt, ongeveer (afhankelijk van je de speaker en de pickups op je gitaar natuurlijk) begint de oversturing, van crunchy randje tot volle overdrive.

De Combo heeft een 10″ Jensen alnico speaker en die geeft dit alles perfect weer. De heldere cleans en mooie bas, typisch Jensen. Maar als je meer richting Britisch wil gaan kan er ook een celestion in natuurlijk.

En niet te vergeten, er zit een fantastische bias-Tremolo op. Vibes…
Hierover kan ik kort zijn, de beste die ik ooit hoorde.

Technisch:
8 watt uitgangsvermogen
push-pull ontwerp met 2x6P1P [op verzoek heb ik ook de EL90 / 6AQ5] buis types.
Gebaseerd op de Gibson GA5t ‘Skylark
Pre-amp: 7025 en ECC83.
Tube-driven Bias Tremolo met frequentie control.
Buizen (EZ81) of Bridge gelijkrichter.
Combo:
Speaker: 10″ Jensen Special Design Alnico Speaker.
(Op verzoek kan natuurlijk een andere speaker gemonteerd worden)

Demo op Instagram: https://www.instagram.com/p/CaHuByBsbM1