Erres 10w Gitaarversterker

Deze Erres radio uit de jaren 50 was in zo’n slechte staat dat eigenlijk alleen de kast nog te gebruiken was. Er daarom een geheel nieuwe versterker in gebouwd. Het is nu een 10 watt versterker met EL90 eind-buizen. Dit zijn niet zulke bekende maar wel er mooi klinkende. Ze zijn in de jaren 60 ontworpen als een doorontwikkeling van de 6V6GT. Hij levert de zelfde prestaties en vergelijkbare klank in een veel kleinere behuizing. Een voordeel is dat deze buizen NOS, d.w.z. nieuwe oude westerse productie, in dit geval Philips, zijn en dus van hoge kwaliteit.

Als basis schema heb ik een Gibson GA5-T genomen. Hier heb ik er al een paar van gebouwd, met goed resultaat.
Als voorversterker dienen 2 ecc83’s (12ax7). Er zijn 2 ingangen, high en low een boost switch en geen toonregeling aanwezig.
De klank is te vergelijken met een Fender tweed Deluxe maar iets meer mid en hoog. De europeese versie zeg maar. Soundclip is op aanvraag beschikbaar.
De voeding en de gelijkrichter (EZ80) zijn nog origineel maar de Uitgangstrafo is nieuw natuurlijk. Ook de Speaker is vervangen voor een 8″‘ WGS ‘american vintage’ 20 watt speaker. Hierdoor komt het ’tweed’ karakter extra naar voren.

Specificaties:
– 10 watt Push-Pull [2x EL90]
– 2 ingangen High el Low.
– Boost schakelaar.
– 2x ecc83 pre-amp.
– 8″ WGS speaker.
– extra Speaker uitgang

PRIJS: € 625,-